Alergeni

Alergia este o reactie anormala a organismului la una sau mai multe substante, inofensive in general pentru marea majoritate a oamenilor. Substantele care provoaca reactii alergice poarta denumirea de alergeni.

Daca ati fost diagnosticat cu alergie la anumite ingrediente va rugam sa consultati lista cu posibili alergeni aflati in produsele noastre.

Alergenii sunt proteine care provoaca o reactie exagerata a sistemului imunitar.

In general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentati fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau seminte de telina.

Mentionam ca toate produsele noastre sunt realizate conform normelor actuale.

 

ANEXA 1 [ANEXA NR. 1F) LA NORMELE METODOLOGICE] LISTA CUPRINZAND INGREDIENTELE PREVAZUTE LA ART. 7 ALIN. (6^2) SI (11) – (14)

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate, exceptand:

  1. siropurile de glucoza obtinute din grau, inclusiv dextroza*);
  2. maltodextrinele obtinute din grau);
  3. siropurile de glucoza obtinute din orz;
  4. cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.

2. Crustacee si produse derivate

3. Oua si produse derivate

4. Peste si produse derivate, exceptand:

  1. gelatina de peste folosita ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;
  2. gelatina de peste sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide si produse derivate

6. Soia si produse derivate, exceptand:

  1. uleiul si grasimile de soia, complet rafinate);
  2. amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obtinuti din soia;
  3. fitosteroli si esteri de fitosterol derivati din uleiuri vegetale extrase din soia;
  4. esterul de stanol vegetal produs din sterolii obtinuti din uleiuri vegetale extrase din soia.

7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza), exceptand:

  1. zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice;
  2. lactitolul.

8. Fructe cu coaja, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate, exceptand nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.

9. Telina si produse derivate

10. Mustar si produse derivate

11. Seminte de susan si produse derivate

12. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2

13. Lupin si produse derivate

14. Moluste si produse derivate